Srbija neočekivano poražena od Kanade

Izvor: Studio B, 18.Avg.2010, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija neočekivano poražena od Kanade

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Kanade sa 58:62 (14:10, 13:24, 27:34, 20:6) u drugom kolu Akropolis kupa u Atini.

"Zasluženo smo izgubili. Glavni razlog je loša pripremljenost, a moguće je i da je bitan razlog rekordna pobeda Grčke nad Kanadom u prvom kolu od čak 74 poena razlike", rekao je selektor Srbije Dušan Ivković posle meča u kome nije u igru uvodio kapitena Nenada Krstića i Nemanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Bjelicu.

Samo je Stefan Marković u srpskom timu imao dvocifren košgeterski učinak, pošto je ubacio 10 poena.

"Prevario sam se misleći da mozemo da dobijemo utakmicu kao protiv Novog Zelanda u Mariboru, gde nismo koristili Krstića ni Teodosića. Sada Krstić nije igrao, jer je imao najkraći period priprema, a i uganuće na prstu ruke. A kada smo pokušali da vratimo Teodosića to je bio nas najlošiji period - početak treće četvrtine kada nismo uspeli da ubacimo nijedan otvoreni šut", dodao je Ivković.

Srbija je u prvom kolu Akropolis kupa pobedila Sloveniju, a protivik u poslednjem meču, sutra od 20.45, biće joj domaćin turnira Grčka.

"Nadam se da cgemo da izvučemo pouke i da ćemo igrati bolje protiv domaćina Grčke, koja je do sada pokazala mnogo i imala rekto visok procenat šuta", naveo je Ivković.

"Orlovi" će se po završetku takmičenja vratiti u Beograd, gde će u nedelju igrati sa Kinom poslednju kontrolnu utakmicu pred Svetsko prvenstvo u Turskoj.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.