Prolazno vreme Parnog Valjka - Partizan ni blizu onoga što je bio pre godinu dana! (foto)

Izvor: Sportske.net, 02.Nov.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prolazno vreme "Parnog Valjka" - Partizan ni blizu onoga što je bio pre godinu dana! (foto)

Ukoliko uporedimo brojke crno-belih nakon 14. kola prethodne i tekuće sezone videćemo sa kakvim se sve problemima Partizan sreće u datom momentu.

Za vikend će biti odigrane utakmice 15. kola domaćeg fudbalskog prvenstva nakon kojih ćemo moći da konstatujemo da je odigrana prva polovina ligaškog dela takmičenja u Super ligi.

Trenutna situacija na tabeli najviše odgovara aktuelnom šampionu koji ima trinaest pobeda i samo jedan remi, a najbliži pratilac >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << zaostaje devet bodova.

Najbolje od svega, najbliži pratila Crvene zvezde nije "večiti" rival već ekipa Radničkog iz Niša koja Partizanu beži četiri boda. To znači da je "Parni Valjak" posle 14 utakmica u prvenstvu "zaležen" na -13!

Partizan u datom momentu ne mora da se meri sa učinkom ostalih rivala, dovoljno je osvrnuti se na učinak crno-belih od pre godinu dana i videti da se tim Zorana Mirkovića nalazi u ozbiljnim problemima.

Crno-beli nakon četrnaest odigranih utakmica imaju 27 osvojenih bodova, što je šest manje u odnosu na ono što je Partizan u isto vreme prošle godine imao na kontu.

Zaostatak za "večitim" rivalom u istom trenutku prošle sezone iznosio je 4 boda, a danas je ta razlika 13 bodova i Partizan pritom zauzima treće mesto na tabeli!

Jedini parametar koji je bolji nego prošle sezone u ovo vreme jeste broj primljenih golova, ali je zato napadački učinak daleko slabiji jer Partizan još nije postigao 20 golova, a prošle sezone je posle 14 mečeva imao 30 na kontu!

Ono što ne treba zaboraviti jeste da je Partizan u isto vreme prošle godine igrao i grupnu fazu Lige Evrope, što znači da je i pored mnogo više obaveza i napora ekipa uspevala da zadrži korak za "večitim" rivalom i ostane u trci za šampionsku titulu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Želja za pobedom odlučujuća za ishod duela Radničkog i Bačke

Izvor: JužneVesti.com, 02.Nov.2018

Nekada su se Nenad Lalatović i Dejan Čelar nadmetali kao fudbaleri, a u subotu, 3. novembra, odmeriće snage i kao treneri. Reč je o utakmici 15. kola Superlige u kojoj će Radnički gostovati Bačkoj, a starteg niškog kluba smatra da je ključ uspeha njegovog tima u Bačkoj Palanci želja za pobedom...Ovim...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.