Ovo je jedini razlog zbog kojeg Novak nije favorit u Parizu...

Izvor: B92, 21.Maj.2018, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ovo je jedini razlog zbog kojeg Novak nije favorit u Parizu..."

Fabris Santoro, nekadašnji francuski teniser, zadovoljan je napretkom Novaka Đokovića, ali smatra da srpski igrač još nije potpuno spreman.

Đoković je posle turbulentnog početka sezone polako počeo da se vraća u formu i u Rimu je stigao do prvog polufinala, gde je izgubio od Rafaela Nadala.

Novak je pružio veoma jak otpor Nadalu, ali nije uspeo da ga savlada.

"U Mone Karlu je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponovo ovakav izgled. Zabavno je, sećam se da je Pjer-Ig Erber to primetio u svlačionici. Razlika u prethodnom Đokoviću i ovom sada je samo na fizičkom planu", rekao je Santoro, a onda se osvrnuo na sam meč Srbina i Španca.

"Zašto je u drugom setu pravio više grešaka? Skraćivao je poene jer nije suštinski igrao na pravi način".

Nekada šesti igrač sveta u dublu zna šta je najveći Noletov problem.

"Njegova trenutna igra mu omogućava da pobedi mnoge igrače u Parizu. Ipak, da biste bili favoriti, potrebno je da imate neverovatno telo. Na Rolan Garosu je potrebno da budete spremni da igrate dva-tri meča po četiri ili pet sati. Sada, kada odigra dva vezana poena visokog intenziteta, to utiče na njega".

Zbog toga ga ne vidi kao jednog od potencijalnih šampiona u Bulonjskoj šumi.

"Ne možete usavršiti telo za devet dana. Zato ne želim da svrstam Đokovića u kategoriju favorita za osvajanje Rolan Garosa. Ali samo iz tog razloga", zaključio je Santoro.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ĐOKOVIĆEVO TELO JE... Poznati francuski teniser otkrio zašto Novak ne može do titule u Parizu

Izvor: Kurir, 22.Maj.2018, 07:51

Bivši francuski teniser Fabris Santoro smatra da je Novak na dobrom putu, ali da njegovo telo nije spremno za najveće napore.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.