Ni ABA, ni Grčka – Olimpijakos igra samo Evroligu

Izvor: B92, 19.Jul.2019, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni ABA, ni Grčka – Olimpijakos igra samo Evroligu

Košarkaški klub Olimpijakos planira da registruje rezervni tim za takmičenje u grčkoj drugoj ligi.

Olimpijakos se odlučio na ovakav potez u sezoni 2019/20 nakon što su izbačeni iz prve lige prošle sezone, jer nisu hteli da igraju plej-of seriju sa Panatinaikosom.

Kako se navodi, tim se neće zvati Olimpijakos, već će koristiti neko drugo ime.

Glavni tim crveno-belih iz Pireja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dalje će biti član Evrolige, s obzirom da je vlasnik A licence najjačeg evropskog klupskog takmičenja, i neće se takmičiti uopšte u grčkom prvenstvu, izuzev B, to jest "razvojnog tima".

Olimpijakos je odlučio da registruje B tim za drugu ligu iz "čisto pravnih razloga", kako bi izbegli totalno izbacivanje iz grčkog šampionata.

Ovime je verovatno stavljena "tačka na i" što se tiče priče o Olimpijakosovom prelasku u ABA ligu, iako se jedno vreme mislilo da je takav transfer već gotova stvar.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Košarka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Olimpijakos igra samo Evroligu, pravnim manevrom "izbegli" drugu ligu!

Izvor: Sportske.net, 19.Jul.2019

Neobičan slučaj kluba iz Pireja...Saga oko učešća Olimpijakosa u grčkoj drugoj ligi sada dobija nove momente...Velikan iz Pireja je odlučio da u drugom nacionalnom rangu nastupa sa rezervnim timom i to pod drugim imenom...Sa druge strane, regularno će učestvovati u Evroligi sa najjačim timom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.