Nevil: Čelsi se manekeniše; Konte: Nisam glup da se otvorim

Izvor: B92, 05.Mar.2018, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevil: Čelsi se manekeniše; Konte: Nisam glup da se "otvorim"

Menadžer Čelsija Antonio Konte na neobičan način je opravdavao svoju defanzivnu taktiku na gostovanju kod Mančester Sitija.

"Građani" su savladali "plavce" 1:0 u verovatno duelu novog i starog šampiona Engleske.

Uprkos minimalnom rezultatu, Siti je u potpunosti nadigrao goste iz Londona, imao čak 902 dodavanja te dominirao od prvog do poslednjeg minuta.

Čelsi, jednostavno, nije imao ni promil >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šanse da izbegne poraz. Zbog toga je javnost zamerila Konteu što nije pokušao da ugrozi rivala.

Posebno su bili glasni bivši igrači Mančester junajteda Geri Nevil i Liverpula Džejmi Rednap koji su kao stručni konsultanti Skaj Sportsa Čelsijevu igru opisali kao "potpuno neprihvatljivom", "anti-fudbalskom", "zločinom protiv fudbala", a Nevil je Kontea optužio i da se "manekeniše".

"U ovaktim situacijama moraš da prihvatiš svaku kritiku, ali nisam glub da igram otvoreno protiv Sitija i izgubim 3:0 ili 4:0. AKo se dobro sećam, Arsenal je igrao dva puta protiv njih pre nekoliko dana i tada su kritikovali Arsena Vengera što je primio tri gola za samo 30 minuta. Mislim da morate koristiti glavu kada govorite o taktici jer morate imati znanje o taktici, a ne samo da pričate gluposti", odgovorio je oštro Konte.

Zanimljiv odgovor je dao rezervni napadač Čelsija Olivije Žiru na pitanje da li je tim trebalo da bude ambiciozniji.

"Dobro pitanje. Trener odlučuje o taktici. Mi se trudimo da to poštujemo", rekao je Francuz koji je ušao u igru sa klupe, te dodao, "Nismo u krizi. Igrali smo u gostima sa Junajtedom i Sitijem. To nisu male utakmice. Nismo srećni zbog rezultata. Ali podržavamo šefa i držimo se zajedno".

Čelsi je peti u Premijer ligi sa 17 bodova manje od drugoplasiranog Junajteda, a čak 35 od lidera Sitija. Izgubio je četiri uzastopna gostovanja, prvi put od januara 2003.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.