Neverovatne pobede Grčke i Nemačke za plasman na Mundobasket

Izvor: N1 televizija, 16.Sep.2018, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatne pobede Grčke i Nemačke za plasman na Mundobasket

Košarkaška reprezentacija Grčke i Nemačke četiri kola pre kraja kvalifikacija obezbedile su plasman na Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Grčka je košem Kostasa Papanikolaua u poslednjoj sekundi pobedila je Gruziju u Tbilijusu sa 86:85 u meču 8. kola kvalifikacija, dok je Nemačka u još neverovatnijem duelu posle produžetka savladala >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Izrael sa 112:98.

Grčka i nemačka su zadržale maksimalan učinak (8-0) i učinile uslugu selekciji Srbije koja večeras (20:15) dočekuje Estoniju, dok su Gruzija i Izrael porazima umanjili šansu da zauzmu treće mesto u grupi L i obezbedi vizu za Mundobasket.

Gruzija je sjajno počela meč i već u prvoj četvrtini imala je maksimalnih 15 poena viška (28:13). U sastavu Grčke za razliku od duela sa Srbijom nije bilo Jorgosa printezisa i Janisa Burusisa, ali kako se meč bližio kraju Heleni su bili sve bolji.

Gruzija je potpuno kontrolisala dešavanja do sredine treće četvrtine (58:48), ali nekoliko dobrih minuta bilo je dovoljno Grcima da se vrate i čak preokretnu. Heleni su serijom 15:4 u 28. minutu poenima Kostasa Slukasa prvi put poveli (64:63) i najavili neizvesnu završnicu.

Grčka je u poslednjem periodu imala i 5 poena prednosti (76:71), ali su domaći preokrenuli na 85:79. U uzbudljivoj završnici Gruzija je kod vođstva 85:84 imala napad, Tornike Šengelija nije pogodio trojku iz velike udaljenosti, a u kontri Nik Katales je asistirao Papanikolauu koji je polaganjem doneo pobedu svom timu.

.@Nick_Calathes15 TO PAPANIKOLAOU FOR THE WIN ON THE BUZZER! #FIBAWC#ThisIsMyHouse@HellenicBF

https://t.co/yB4gFvW05u

https://t.co/6BBBf6oObD

https://t.co/pBU9D7bidSpic.twitter.com/b6t5AdYgG2

Kalates je dominirao sa 31 poenom (7/11 za tri), 5 skokova i 7 asistencija, Papanikolau je dodao 15, a Slukas 14 poena. U domaćem timu Šengelija je zabeležio 22 poena i 13 skokova, a po 17 su upisali mladi centar Mege Goga Bitadze i Met Dženings.

Nemačka je u Lajpcigu bila na korak do poraza od Izraela, ali je košem Maksija Klebera u poslednjim trenucima regularnog dela obezbedila produžetak - 92:92. Prethodno je Tomer Ginat pogodio jedno i namerno promašio drugo slobodno bacanja i tako nehotice domaćem timu obezbedio još jedan napad.

Nemci su u produžetku dominirali i bez većih problema nokautirali Izraelce koji su početkom treće četvrtine imali i 23 pioena prednosti.

.@DBB_Basketball FORCE THE OT!!! #FIBAWC#ThisIsMyHouse@MaxiKleber

https://t.co/yB4gFvW05u

https://t.co/6BBBf6oObD

https://t.co/pBU9D7bidSpic.twitter.com/JQ14Hz3Xwf

Denis Šruder je poredvodio svoju ekipu sa 30 poena i 13 asistencija, Robin Bencing je postigao 24, a Ismet Akpinar i Kleber po 13. U poraženom timu Džejk Koen je zabeležio 23, a Tamir Blat 16 poena.

Gruzija 30. novembra gostuje Estoniji, dok Grčka istog dana dočekuje Nemačku.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Grci u frci: Adetokunbo zbog agenta možda propusti Mundobasket?!

Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2018, 18:10

Spektakularnim pogotkom Kostasa Papanikolaua košarkaška reprezentacija Grčke savladala je Gruziju u Tbilisiju i tako overila vizu za Kinu naredne godine i postala prva evropska reprezentacija koja će sigurno ići na Mundobasket. Međutim, samo dan pošto je obezbeđen plasman na najveće svetsko...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.