Milica i Strahinja veslaju za medalje i put u Tokio

Izvor: Mondo, 23.Avg.2019, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milica i Strahinja veslaju za medalje i put u Tokio

Srpskim kajakašima u subotu predstoje tri finalne trke na Svetskom prvenstvu.

Milica Starović i Strahinja Stevanović plasirali su se u finale jednoseda na 200 metara na Svetskom prvenstvu koje se održava u Segedinu.

Starović je u svojoj polufinalnoj trci zauzela treće mesto, izveslavši najkraću deonicu za 39,83 sekunde, dok je Stefanović ubedljivo trijumfovao, prošavši kroz cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << posle 34,33 sekunde.

S obzirom na to da je K1 - 200 olimpijska disciplina u obe konkurencije, naši predstavnici će se boriti za medalje, ali i za pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Žensko finale K1 zakazano je za subotu u 11.33 časova, a muško za 11.41.

Ervin Holpert i Marko Novaković u četvrtak su se plasirali u finale K2 - 500, koje je na rasporedu u subotu u 12.48.

Holpert je u petak veslao u finalu K1 - 500 i zauzeo šesto mesto.

U subotu u okviru popodnevnog programa imaćemo predstavnike u polufinalu K1 - 500 (Milica Starović) i K2 - 1.000 (Marko Tomićević i Milenko Zorić), kao i u muškom i ženskom polufinalu K4 - 500.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAPRED KAJAKAŠI Dvoje u finalu i u borbi za Tokio

Izvor: 011vodič.com, 23.Avg.2019

Srpski olimpijski tim za Tokio mogao bi od subote da bude brojniji za dvoje sportista. Na Svetskom šampionatu u Segedinu, Milica Starović je izborila učešće u finalu jednoseda na 200 metara. Na istoj distanci u finalnoj trci veslaće Strahinja Stefanović.. Na meču Rad – Mačva, naša kladionica...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.