Dečak iz Pariza doneo Bajernu šestu titulu prvaka Evrope! (video)

Izvor: Sportske.net, 23.Avg.2020, 22:58

Dečak iz Pariza doneo Bajernu šestu titulu prvaka Evrope! (video)

Minhenski Bajern osvojio je trofej Lige šampiona za sezonu 2019/20.

Fudbaleri minhenskog Bajerna slavili su sa 1:0 (0:0) u velikom finalu Lige šampiona u Lisabonu protiv Pari sen Žermena, te su se tako domogli šeste titule prvaka Evrope u istoriji.

Prvi su ozbiljnije pripretili Parižani, Nejmar je pobegao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << odbrani Bajerna, opalio je iz dobre pozicije, ali je Nojer odlično istrčao i uspeo da zaustavi njegov udarac, sprečio je potom Nejmara i da centrira, igrao se tada 18. minut.

Samo četiri minuta kasnije, Levandovski prihvata loptu u kaznenom prostoru rivala, odlično se okreće i u okretu šutira, savladao je Navasa, ali je lopta pogodila stativu, odbitak kupi kapiten Silva i šalje loptu što dalje od svog gola.

Nakon toga Di Marija je nakon odlične kombinacije sa Ererom pripretio iz izgledne pozicije, ali je tukao preko gola Bavaraca.

U 25. minutu i peh za Bajern, povredio se iskusni Boateng, koji je i pred početak susreta bio pod znakom pitanja, ušao je u igri Zile.

Nova sjajna prilika za Levandovskog u 31. minutu, tukao je glavom sa par metara nakon centaršuta sa desne strane, ali je lopta otišla pravo u Navasa, koji je bio dovoljno skoncentrisan da sačuva mrežu.

Velika šansa za PSŽ u samoj završnici poluvremena, nakon greške Alabe u prilici se našao Mbape, tukao je sa ivice peterca, ali traljavo, pravo u Nojera, koji je sačuvao mrežu bez problema.

U poslednjim sekundama je Koman pao pred golom Parižana, ali je Orsato procenio da nema materijala za najstrožu kaznu.

Na kraju prvo poluvreme bez golova, detalje pogledajte u nastavku.

Početak drugog dela igre obeležila je nervoza, tačnije gužva koja je nastala nakon jednog neopreznog starta Gnabrija nad Nejmarom.

Sudija Orsato mu je pokazao žuti karton, Paredes je tu dobacivao, pa je i on zaradio javnu opomenu, pokoškali su se igrači Bajerna i Pari sen Žermena nakon svega, ali su se strasti ubrzo smirle.

A onda, samo par minuta kasnije, briljantan centaršut Jouze Kimiha, lopta je otišla na dalju stativu, tamo je usamljen bio Koman, koji glavom matira Kejlora Navasa za 1:0 u korist nemačkog šampiona.

Foto: EPA-EFE/Manu Fernandez / POOL

Nisu se Parižani ni opasuljili, malo je falilo da prime i drugi gol i ponovo je koban mogao da bude njihov bivši igrač.

Slična situacija, Koman pred golom, ali ovoga puta je odbrana uspela da ga izblokira.

Usledila je inicijativa francuskog tima, prvo solidna prilika za Mbapea, ali siguran Nojer, a potom u 70. minutu i jako dobra prilika za Markinjosa, Brazilac je šutirao iskosa, sa svega par metara, ali je Nojer odlično odreagovao i zaustavio udarac fudbalera Pari sen Žermena.

U 73. minutu sumnjiva situacija pred golom Bajerna, Mbape je pao nakon jednog duela, sudija Orsato je pokazao da je start bio na loptu.

Trudili su se Parižani, Bajern je strpljivo čekao priliku iz kontranapada, vodila se velika borba na sredini terena.

U samo pet minuta tri igrača Pari sen Žeremana su zaradila žute kartone, Nejmar, pa potom Tijago Silva, koji je zaustavio Levandovskog u dobroj kontri, na kraju i Kurzava.

Dobro se Bajern branio, "Sveci" nisu imali ideju kako da probiju bedem ispred Nojera, a onda Levandovski pada pred golom Parižana nakon duela sa Kererom, sudija Orsato je pokazao da je start bio na loptu, pukla je kontra, Mbape je proigrao Nejmara, ovaj je ubacio loptu ka Čupo-Motingu, ali Kamerunac nije uspeo da pronađe put do mreže Bavaraca. Igrao se tada 92. minut.

Levandovski je potom izvukao slobodnjak duboko na polovini Pari sen Žermena u trećem minutu nadoknade, meč je produžen za ukupno pet minuta, delovalo je da je sve gotovo.

Tako je i bilo, Bajern je izdržao i došao do šeste titule prvaka Evrope u istoriji!

Paris Saint - Germain  -  Bayern München Резултати Уживо
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savršenstvo! Bajern je opet sila broj jedan (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 23.Avg.2020

Pari Sen Žermenu presudilo njegovo dete, Kingsli Koman za šestu titulu prvaka Evrope giganta iz Minhena – 1:0..Niko nikad kao Bajern! Bilo je atraktivnijih timova, zvučnijih pojedinaca, dokazanijih trenera, ali se još nije desilo da neko pokori Evropu kao Bavarci. Kao što su se vaterpolisti Srbije...

Nastavak na MozzartSport.com...

Bajern je uspio što niko prije nije

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2020, 08:46

Fudbaleri minhenskog Bajerna osvojili su u Lisabonu šestu titulu prvaka Evrope pobjedom protiv PSŽ-a u finalu rezultatom 1:0 i postali su prvi klub u istoriji koji je Ligu šampiona osvojio s maksimalnim učinkom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.