Žena s Kosova vraćena iz Sirije optužena za terorizam

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2020, 21:11

Žena s Kosova vraćena iz Sirije optužena za terorizam

Kosovski tužioci danas su podigli optužnicu za terorizam protiv jedne Albanke zbog navoda da se pridružila ekstremističkoj grupi Islamska država u Siriji.

Žena koja je identifikovana samo kao  V.I. u skladu sa zakonima o privatnosti, otišla je sa suprugom u Švedsku u novembru 2014. gde su uspostavili veze sa Islamskom državom, naveli su tužioci.

Odatle su oni navodno odleteli za Tursku, zatim kopnom prešli u Siriju. V.I. je radila u raznim gradovima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pomažući suprugu i drugim borcima Islamske države sa logistikom, a zarađivala je 150 dolara mesečno, navode tužioci.

Nju su uhapsile kurdske snage 2018. godine i predale je Kosovu u okviru grupe od 110 državljana vraćenih u aprilu 2019. godine uz pomoć američke vojske, naveli su tužioci. Mnogi od tih vraćenih Kosovara suočeni su sa optužbama za terorizam, navodi agencija AP.

Osumnjičena može da dobije kaznu od 15 godina zatvora ukoliko se pronađe da je kriva. Tužioci nisu dalji podatke o njenom suprugu.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.