Vučić: Bez bog zna kakvih pritisaka zbog pomoći Siriji

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2016, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Bez "bog zna kakvih" pritisaka zbog pomoći Siriji

Slanjem humanitarne pomoći Siriji Srbija je uradila ono što smatra da je u njenom interesu - da uvek pokaže solidarnost i humano lice rekao je premijer Aleksandar Vučić i dodao da u Siriju nisu poslati ni tenkovi ni puške.

"I nemoj da mi predavanja drže oni koji samo sa druge strane drže uperene cevi prema nekome u bilo kojoj zemlji u svetu, jer mi cevima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ne upravljamo, mi upravljamo onim što možemo, a to je da pošaljemo dobru humanitarnu pomoć", rekao je Vučić novinarima u Kikindi.

On je zapitao šta je suštinski loše u tome što se nekom pošalju šećer, brašno i lekovi.

Vučić je rekao da se nije suočio "sa bogzna kakvim pritiscima" zbog pomoći koja je iz humanitarnog centra u Nišu ruskim avionima otišla za Siriju. Kaže da pritisci, da ih je i bilo, ne bi ništa promenili jer je Srbija suverena i nezavisna zemlja.

"Možda će to da bude još tri dana, možda tri godine. Možda još 300 godina, što bih ja voleo. To nikad ne znate, ali moj posao je da vodim Vladu Srbije, a Vlada je ta koja utvrđuje unutrašnju i spoljnu politiku. A to nije posao ni SAD, ni Rusije, niti bilo koga drugog", poručio je premijer.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.