Uspeh sirijskih pregovora moguć samo uz učešće celokupne sirijske opozicije

Izvor: Vostok.rs, 01.Mar.2017, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspeh sirijskih pregovora moguć samo uz učešće celokupne sirijske opozicije

Uspeh sirijskih pregovora u Ženevi moguć je isključivo ako se u taj proces uključi celokupna sirijska opozicija, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, na marginama pregovora je danas zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Genadij Gatilov održao sastanak sa specijalnim izaslanikom UN za Siriju Stafanom de Misturom, delegacijom Damaska na čelu sa Bašarom Džafarijem, kao i sa predstavnicima drugih evropskih zemalja, tokom kojih je došlo do razmene mišljenja oko mnogobrojnih aspekata sirijskog konflikta.

Ministarstvo ocenjuje da je ruska strana zastupala principijelni stav da se pregovori vode na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti 2254, što je i predložio De Mistura.

Istovremeno, naglašeno je i da je paralelno sa tim procesom potrebno razgovarati i o borbi protiv terorizma.

Oglasio se i Gatilov, koji je direktno podržao inicijativu De Misture da se pregovori u Ženevi vode na osnovu rezolucije 2254.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sirijska opozicija: Nikakve rezultate ne očekujemo od ove runde pregovora

Izvor: Vostok.rs, 01.Mar.2017

Predstavnica sirijske opozicije Randa Kasis smatra da je neophodno da specijalni izaslanik za Siriju Stafan de Mistura napusti svoju funkciju kako bi se postigli rezultati tokom sirijskih pregovora u Ženevi.. . „Više nisam ni zabrinuta pitanjem pregovora u Ženevi jer je ta platforma bezuspešna....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.