Sirijska opozicija: Nikakve rezultate ne očekujemo od ove runde pregovora

Izvor: Vostok.rs, 01.Mar.2017, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska opozicija: Nikakve rezultate ne očekujemo od ove runde pregovora

Predstavnica sirijske opozicije Randa Kasis smatra da je neophodno da specijalni izaslanik za Siriju Stafan de Mistura napusti svoju funkciju kako bi se postigli rezultati tokom sirijskih pregovora u Ženevi.

„Više nisam ni zabrinuta pitanjem pregovora u Ženevi jer je ta platforma bezuspešna. Ja sam i ranije govorila da je neophodno da De Mistura napusti svoju funkciju kako bi ta platforma proradila“, navela je predstavnica opozicionog „Pokreta za pluralističko društvo“.

Kasisova je takođe rekla da trenutno pregovori u Ženevi ne zadovoljavaju nijednu stranu.

„Nikakve rezultate ne očekujemo od ove runde pregovora, a ne znamo ni da li će De Mistura napustiti svoju funkciju. Većina smatra da hoće“, dodala je ona.

Prema njenim rečima, učesnici pregovora u Kazahstanu ne žele da isključe i pregovore u Ženevi, iako su svi smatrali da je bilo potrebno unapred imati neki pripremljeni plan.

Kasisova je, komentarišući pregovore koje je prethodno imala sa zamenikom ruskog ministra inostranih poslova Genadijem Gatilovim, rekla da je platforma „Astana“ dostigla bolje rezultate jer je postojala konstantna koordinacija sa ruskim vlastima.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.