Trampova trampa: Lova za Siriju u zamenu za Kašogija?

Izvor: Mondo, 24.Dec.2018, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampova trampa: Lova za Siriju u zamenu za "Kašogija"?

Saudijska Arabija se saglasila da plati ponovnu izgradnju Sirije, umesto da to učine SAD, izjavio je američki predsednik Donald Tramp. Dil u vezi sa smrću Kašogija?

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

On je na Twitteru napisao da je Rijad pristao da umesto SAD potroši neophodan novac za obnovu Sirije.

Tramp je pozdravio odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Rijada i dodao da je "lepo kada neizmerno bogate zemlje pomognu ponovnoj izgradnji susednih zemalja, umesto da to učine SAD, koje su udaljene više od 8.000 kilometara", javio je Sputnjik.

Saudijska Arabija prkosi Trampu: Uslediće odgovor

Predsednik SAD najavio je prošle sedmice da će povući oko 2.000 vojnika iz Sirije, "jer je teroristička grupa Islamska država poražena u toj zemlji".

Tramp Turcima: Objavite snimke Kašogija, ako postoje

Ova iznenadna odluka Rijada budi sumnju u neiztrečeni dil sa Vašingtonomn jer je Saudijska Arabija pod pritiskom iz sveta, ali i od njene najveće saveznice SAD, zbog ubistva novinara, Saudijca sa američkim državljanstvom, Džamala Kašogija, za koje se u svetu krivim smatra princ prestolonaslednik i pravi vladar Arabije, Muhamed bin Salman.

Ubistvo Kašogija: "Reci šefu da je misija izvršena"

Toga je svestan i predsednik SAD, koji je usred pritiska javnosti iskreno rekao da je Rijad suviše veliki kupac američkog naoružanja da bi Vašington suviše zatezao situaciju.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.