Teroristi broje poslednje dane u Alepu: Predstojeći udar sirijske i ruske vojske neće preživeti (MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2018, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristi broje poslednje dane u Alepu: Predstojeći udar sirijske i ruske vojske neće preživeti (MAPA)

Dogovor je pao - kreće se u novu ofanzivu

Ofanziva koju je pokrenula sirijska vojska na severu Latakije trenutno je odložena zbog razvoja situacije u severnim delovima grada Alepo.

Prema izvorima, skorašnji napadi terorističke grupacije Hajat Tahrir Al-Šama u gradu Alepo, doveli su do zajedničke reakcije sirijske i ruske vojske.

Istovremeno, ruske i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << turske delegacije na Konferenciji u Astani trenutno diskutuju o ponovnom otvaranju autoputa Alepo-Gazantep koji je u blokadi zbog prisustva militanata Hajat Tahrir Al-Šama u gradu Kafr Hamra.

Teroristi pomenute islamističke grupacije predstavljaju veliki problem zbog konstantnih napada na grad Alepo i njegovu okolinu.

Cilj sirijske vojske u predstojećoj ofanzivi biće oslobađanje grada Kafr Hamra, ali i okolnih distrikta Al-Lajramun i Al-Zahra.

Podsećamo, sirijska vojska je prethodnih dana počela da prikuplja vojsku za napad na teroristička uporišta na severu grada Alepo.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.