Stoltenberg pozdravio odluku o povlačenju ruskih trupa iz Sirije

Izvor: RTS, 17.Mar.2016, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg pozdravio odluku o povlačenju ruskih trupa iz Sirije

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozdravio je odluku ruskog predsednika Vladimira Putina o povlačenju većeg dela ruskih trupa iz Sirije.
Stoltenberg je rekao za novinsku agenciju Asošiejted pres da ruska odluka doprinosi smirivanju tenzija u regionu i pronalasku mirnog rešenja za sukobe u Siriji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Pozdraviću sve odluke koje mogu da dovedu do smirivanja vojnih napetosti u Siriji", naveo je generalni sekretar Alijanse i dodao da će se rezultati povlačenja trupa videti u budućnosti.
Šef NATO trenutno boravi u zvaničnoj poseti Avganistanu.
Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je u ponedeljak povlačenje najvećeg dela ruskih trupa iz Sirije, navodeći da je misija ispunila svoje ciljeve.
Prva grupa ruskih aviona napustila je Siriju već u utorak.
Putin je najavio da ruska vojna baza u provinciji Latakiji i pomorska baza u luci Tartus nastavljaju da rade rutinski.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.