Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Nov.2015, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski pobunjenici uništili ruski helikopter raketom

Sirisjki borci uništili su ruski helikopter raketom, odmah pošto su ga prisilili na prinudno slijetanje u blizini oblasti koje su pod kontrolom vladinih trupa u provinciji Latakija, saopštila je sirijska Opserevatorija za ljudska prava.

Sirijska pobunjenička grupa, koja posjeduje američke rakete Tow, rekla je da su gađali helikopter antitenkovskom raketom dok je bio u vazduhu puštajući pr tom video koji pokazuje obaranje helikoptera nakon što je jedan od njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << boraca ispalio još jednu raketu.

Rami Abdulrahman iz Opservatorije čije je sjedište u Londonu ali koja prati sirijski sukob kroz različitu mrežu izvora, kaže da je najamanje deset ljudi bilo u helikopteru kada su ga pogodili pobunejnici, no oni su evakuisani prije nego što ga je druga raketa uništila.

Rusko ministarstvo odbrane nije odgovaralo na pozive Reutersa da porkomentarišu ovaj incident.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.