Sirijska armija uspešno probija utvrđene položaje terorista oko Akerbata

Izvor: Vostok.rs, 01.Sep.2017, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska armija uspešno probija utvrđene položaje terorista oko Akerbata

Jedinice sirijske armije uspešno lome utvrđene linije odbrane Islamske države oko grada Akerbata koji se nalazi na dodiru provincija Hama i Homs.

Bataljon iz sastava Četvrte tenkovske divizije oslobodio je naselje Džruh što mu je otvorilo put prema Akerbatu.

U ovoj borbi su teroristi imali preko 30 poginulih, a izgubili su i dva tenka T-72 i pet pikapova sa teškim mitraljezima.    

U borbama za Akerbat ubijen je komandir ID Abu-Omar Rankusi, što je dovelo do panike među teroristima kojima je komandovao.

Posle Džruha oslobođeno je još nekoliko obližnjih naselja.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Fakti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Objavljen snimak napada „Noćnog lovca" na položaje terorista ID u Siriji

Izvor: RuskaRec.ru, 01.Sep.2017

Na snimku se vidi kako Mi-35 dolazi do terorističkih položaja i seje projektile.. U napad je zatim, kako javlja Zvezda, stupila sirijska pešadija,  međutim naišla je na neprobojnu vatru protivnika. Posle toga poslate u koordinate vatrenih tačaka, a iznad glava vojnika proleteo je Mi-28N...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.