Sirijska armija opkolila odrede Al Kaide u istočnom Alepu

Izvor: Vostok.rs, 27.Jul.2016, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska armija opkolila odrede Al Kaide u istočnom Alepu

Sirijska armija zatvorila je konačno obruč oko istočnog dela Alepa koji drže Al Kaida (Džebhat an-Nusra) i 20 sa njom povezanih islamističkih i terorističkih grupa.

Kako je objavilo izdanje lista Al-Watan, to se dogodilo nakon što su vladine snage izbacile odrede Al kaide iz industrijske zone Laramuna na severu Alepa“.

Laramun je „industrijsko srce Alepa“. U njemu se nalaze najveće i najvažnije fabrike Sirije, a teroristi su ga kontrolisali tokom protekle bezmalo četiri godine.

Sirijska armija - kako prenosi ruska državna agencija TASS - već nadire prema Bani Zajedu - delu Alepa u kojem se nalaze glavne vatrene tačke i položaji nusrovaca i njihovih saveznika.

Kružni put povezuje Laramun sa predgrađem Kastelo i saobraćajnom petljom Džandul. Preko njih su teroristi dobijali oružje, hranu, municiju i pojačanja od „svojih“, uglavnom sa teritorije Turske.

Portparol oružanih snaga Sirije saopštio je da vladine snage „privode kraju uspostavljanje operativne kontrole nad linijom Laramun-Kastelo-Džandul“ i naglasio: „To znači da su bande koje drže istočni deo grada sada potpuno opkoljene“.

Prethodno je sirijska armija postavila topove na vis Sebha koji dominira nad auto-magistralom Alep-Azaz (grad na granici sa Turskom).

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

fakti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.