Sirija: Francuzi i Nemci bili na severu; Nemačka demantuje

Izvor: Press, 15.Jun.2016, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Francuzi i Nemci bili na severu; Nemačka demantuje

Sirijska vlada saopštila je da su francuske i nemačke snage bile prisutne na severu Sirije, tu tvrdnju je odmah demantovalo nemačko Ministarstvo odbrane.
Foto:B92.net
Sirijski državni mediji, preneli su da je vlada snažno osudila prisustvo francuskih i nemačkih snaga u Ain al-Arabu - poznatom i pod nazivima Kobani i Manbij, prenosi Rojters.
"Sirija smatra da je prisustvo francuskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i nemačkih snaga eksplicitna i neopravdana agresija na naš suverenitet i nezavisnost", prenela je sirijska novinska agencija SANA navode Ministarstva inostranih poslova. 

Nemačko ministarstvo odbrane negira da su nemački specijalci u severnoj Siriji i dodalo da stalno ponavljenje ove optužbe nikada nije bilo istinito. 

"Ne postoje nemačke specijalne snage u Siriji. Optužba je lažna", rekao je portparol nemačkog ministarstva. 

Sirijska vlada uz podršku SAD-a trenutno sprovodi ofanzivu protiv Islamske države kod Manbija.
 

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.