STRAHOVIT NAPAD NA KURDE U DEIR EZ ZORU: Izvršena dva udara, među američkim saveznicima iz SDF-a ima mrtvih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2022, 00:55

STRAHOVIT NAPAD NA KURDE U DEIR EZ ZORU: Izvršena dva udara, među američkim saveznicima iz SDF-a ima mrtvih!

Od početka rata u Siriji, poginulo je gotovo pola miliona ljudi

Sedam pripadnika kurdskih snaga u Siriji ubijeno je danas u dva napada koje su izvele male grupe džihadista Islamske države. To je saopštila Sirijska opoziciona opservatorija za ljudska prava. Oba napada su se dogodila u oblastima pod kontrolom Sirijskih demokratskih snaga (SDF) koje pretežno čine Kurdi.

Te snage su bile na prvim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << linijama borbe protiv Islamske države u Siriji uz podršku SAD, navela je opservatorija. Kurdi su uspostavili autonomnu administraciju sa vojnom silom posle povlačenja sirijske vojske sa svojih teritorija u severoistočnoj Siriji nakon početka rata u toj zemlji 2011. godine.

Kurdski borci ubijeni su u istočnoj provinciji Deir ez Zor, navela je opservatorija. Uprkos gubitku uporišta u Siriji i susednom Iraku, Islamska država nastavlja sa napadima koje sprovode pripadnici njenih takozvanih "uspavanih ćelija".

U sukobima u Siriji, započetim 2011. godine, poginulo je gotovo pola miliona ljudi, dok je nekoliko miliona napustilo svoje domove.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.