Izvor: Blic, 15.Dec.2016, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STOP BOMBARDOVANJU Hiljade demonstranata u podršku Alepa u Kopehagenu

Oko sedam hiljada ljudi protestovalo je večeras u Kopenhagenu zbog bombardovanja Alepa od strane sirijske vlade uz podršku Rusije i izrazilo solidarnost sa civilnim stanovništvom, prenose izveštači agencije Frans pres.

#SaveAleppo demo tonight in #Copenhagen. Churchbells ringing in the city for Aleppo/Syria. Photo: Jens Astrup/ @berlingske pic.twitter.com/tZuaW7KUVn

- Ovde sam da izrazim solidarnost s narodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Alepa i to je jedino što mogu da uradim - rekla je Kale Henrikes, jedna od demonstranata koji su izašli na ulice po ledenom vremenu.

Prema proceni danske policije u protestu je učestvovalo između pet i sedam hiljada ljudi.

Copenhagen: Christiansborg palace square is full of light,torches and peace flag #SaveAleppo #dkpol pic.twitter.com/m8SgZjUScd#StandWithAleppo https://t.co/LcinxbDQdd

Govornici i glumci smenjivali su se na sceni obloženoj natpisima na kojima je pisalo "Spasiti Alep" i "Zaustaviti masakr".

Manifestaciju su organizovali dansko udruženje za međunarodnu saradnju i sirijski aktivista za ljudska prava Haifa Avad.

"Užasna i zastrašujuća tragedija u Alepu: deca ubijena, bolnice bombardovane. Kršenje svake ljudske pristojnosti", napisao je danas u tviter poruci danaksi premijer Lars Loke Rasmusen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.