SAD: Rusija pokrenula izviđačke letove u Siriji

Izvor: RTS, 25.Sep.2015, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Rusija pokrenula izviđačke letove u Siriji

Američki zvaničnici saopštili su da je Rusija pokrenula izviđačke letove bespilotnim letelicama u Siriji i procenili da Moskva time priprema slanje borbenh aviona već narednih dana.
Neimenovani zvaničnici su naveli da to do sada ne predstavlja problem SAD koji predvodi koaliciju i gađa položaje Islamske države u Siriji, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Beta.
Dodali su da je u sredu viđena mala ruska bespilotna letelica bez oružja.
Rusija je pojačala svoje vojno priisustvo u Siriji, uključujući tenkove, helikoptere, rakete za odbranu od napada iz vazduha i ostalu opreme i podršku u ljudstvu.
Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava nedavno je saopštila da sirijski režim od skora sprovodi precizne vazdušne napade na položaje džihadista jer ima pomoć Rusije.
Rusija je demantovala da je preduzela dodatne mere u Siriji, gde je više od 240.000 ljudi poginulo od početka građanskog rata 2011. godine.
Kremlj ne krije svoju podršku Damasku, čiji je glavni saveznik, pozivajući na širu koaliciju protiv Islamske države u Siriji i Iraku.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.