RUSI OŠURILI IDLIB, NE ŠTEDE NA BOMBAMA! Urnišu teroriste na severu Sirije, uskoro počinje opšta ofanziva SAA (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2021, 22:43

RUSI OŠURILI IDLIB, NE ŠTEDE NA BOMBAMA! Urnišu teroriste na severu Sirije, uskoro počinje opšta ofanziva SAA (FOTO/VIDEO)

Ektremisti trpe značajne ljudske i materijalne gubitke

Ratni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izveli su 23. oktobra seriju vazdušnih napada na severozapadni sirijski region Idlib gde je aktivno nekoliko terorističkih grupa.

Vazdušni napadi gađali su periferije gradova Kansafra i Bara na planini Zavija na jugu Idliba. Snimci vazdušnih udara koje su podelili sirijski aktivisti pokazuju da su pogođeni podzemni položaji. Pozicije je verovatno izgradio Hajat >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tahrir al-Šam (HTS), koji je povezan sa Al Kaidom, de fakto vladar Idliba i njegovi saveznici.

الطيران الحربي الروسي استهدف بالصواريخ محيط بلدة #البارة جنوب #إدلب .. pic.twitter.com/qtEXYdguyn

— شبكة عاجل سوريا (@syria55s) October 23, 2021

Dok su se odvijali ruski vazdušni napadi, artiljerija Sirijske arapske armije (SAA) tukla je grad Marat Misrin u istočnom delu Idliba i grad Darat Iza u zapadnom delu Alepa. Ruski i sirijski udari su verovatno bili odgovor na nedavna kršenja primirja u Idlibu, kojem su posredovale Rusija i Turska pre više od godinu dana.

جبل الزوية الباره ريف إدلب الجنوبي

نسأل الله الفرج pic.twitter.com/mpLAYZaquc

— مستمرون نحو المستقبل (@otCi3V1Y1VYlIkK) October 23, 2021

Dana 20. i 21. oktobra, HTS i njegovi saveznici, odnosno Nacionalni front za oslobođenje koji podržava Turska, granatirali su područja oko Idliba pod kontrolom vlade desetinama artiljerijskih granata, minobacača i raketa. Teroristi su 22. oktobra gađali teški mitraljez i buldožer SAA protivtenkovskim vođenim projektilima.

الطائرات الحربية الروسية تشن غارات جوية على أطراف بلدة #البارة في ريف #إدلب الجنوبي. pic.twitter.com/Zsa1jOb6Kr

— ثورة (@thawraa_syr) October 23, 2021

Prema nedavnim izveštajima, SAA i njeni saveznici uskoro bi mogli da započnu veliku kopnenu operaciju u Idlibu kako bi ponovo otvorili autoput Latakija-Alepo, poznat kao M4.

الطائرات الروسية تستهدف محيط بلدة #البارة بريف إدلب الجنوبي. pic.twitter.com/IrCn9JCXvl

— أحمد عاصي (@ahmad_aassi1) October 23, 2021

Turska, koja ima velike snage u Idlibu, izgleda da je odlučna da se suprotstavi svakom potezu SAA i njenih saveznika. Turska vojska je u poslednjih nekoliko nedelja rasporedila velika pojačanja i postavila dva nova položaja u regionu. Nedavno je predsednik Redžep Tajip Erdogan zapretio sirijskim trupama "teškim oružjem".

لحظة الغارة من الطيران الحربي الروسي على اطراف قرية كنصفرة جنوب ادلب قبل قليل pic.twitter.com/Rw6HNhD8r4

— (رضوان الشهوان)Rdwanalshhwan (@rdwanalshhwan) October 23, 2021

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.