Putin u intervjuu CBS otkrio da se Rusija protivi rušenju Asadove vlasti u Siriji

Izvor: 011vodič.com, 25.Sep.2015, 03:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin u intervjuu CBS otkrio da se Rusija protivi rušenju Asadove vlasti u Siriji

U INTERVJUU  koji je dao američkoj televiziji CBS, Vladimiru Putinu je vilo postavljeno direktno pitanje: da li je jedan od ciljeva Moskve da spasi sirijsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom Bašarom Asadom koje trpi poraze u ratnom konfliktu?
Ruski lider je – šta god da su Amerikanci očekivali – odgovorio: „Upravo tako“.
Pritom je upozorio da sva dejstva sračunata na uništavanje legitimne vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Sirije mogu u toj zemlji stvoriti situaciju kakva je u Libiji u kojoj su sve državne institucije razorene:
„Sličnu situaciju možemo da vidimo i u Iraku. Zato nema nikakvog drugog načina da se razreši sirijska kriza osim da se ojačaju vladine strukture te zemlje i da im se pruži pomoć u borbi sa terorizmom. Naravno, treba te strukture pozivati na dijalog sa razumnom opozicijom i na reforme. Međutim, samo sirijski narod ima pravo da rešava ko će upravljati njegovom zemljom“.
Indikativno je i da je uticajni moskovski dnevni list „Izvestia“ upravo objavio interju sa stalnim predstavnikom Rusije u Savetu bezbednosti UN Vitalijem Čurkinom pod naslovom: „Islamska država se može pobediti samo zajedničkim snagama i – na zemlji!“
On je, pored ostalo, ukazao da Amerikanci i zemlje iz njihove koalicije već godinu dana bombarduju pozicije Islamske države, izvevši oko 7000 avio-udara, a da se teritorija pod kontrolom Islamske države nije nimalo smanjila.
Čurkin je objasnio da će inicijativa sa kojom će Putin istupiti pred Generalnom skupštinom UN biti usmerena na formiranje „široke koalicije protiv Islamske države i svih drugih terorističkih grupacija koje vršljaju po Bliskom Istoku“.
#fakti
The post Putin u intervjuu CBS otkrio da se Rusija protivi rušenju Asadove vlasti u Siriji appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Vladimir Putin,   Libija

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.