Pompeo: Bili smo u kontaktu sa Rusijom tokom operacije u Siriji

Izvor: RTS, 28.Okt.2019, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Bili smo u kontaktu sa Rusijom tokom operacije u Siriji

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je da je bio u kontaktu s predstavnicima Rusije uoči operacije u Siriji tokom koje je ubijen lider Islamske države Abu Bakra el Bagdadi.
Pompeo je za Foks njuz rekao da je američko Ministarstvo odbrane, u saradnji sa Stejt departmentom, marljivo radilo kako bi sigurno izvelo ovu operaciju.

"Mislim da je sasvim jasno da smo bili u vazdušnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prostoru koji nije pod kontrolom SAD", rekao je Pompeo za Foks njuz i dodao da je ruskim kolegama preneto da Vašington očekuje da se američkim snagama omogući da stignu sigurno kuda treba i da se isto tako vrate.
Američki predsednik Donald Tramp je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao da se Bagdadi ubio tokom američke operacije u Siriji.
Zahvalio je Rusiji, Iraku, Siriji i Turskoj na pomoći, a naveo je i da je Rusija otvorila vazdušni prostor iznad Sirije za američke avione 
Međutim, rusko Ministarstvo odbrane juče je reklo da nema pouzdan dokaz da je Bagdadi mrtav.
Štaviše, saopštilo je i da nije otvorilo vazdušni prostor iznad Sirije za američke vazdušne snage.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.