Izvor: RuskaRec.ru, 24.Maj.2017, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon optužio ruski avion za „neprofesionalno” presretanje

Komandant američkog ratnog vazduhoplovstva na Bliskom istoku i u jugozapadnoj Aziji general Džefri Harigijan tvrdi da je ruski lovac u Siriji sebi dozvolio „neprofesionalno” presretanje američkog aviona-tankera.
Kako treba da dejstvuju ruski lovci u prisustvu osmatračkih aviona NATO-a?
Harigijan je rekao da je ova epizoda bila jedina za vreme saradnje dve zemlje u Siriji. Posle incidenta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << prema rečima američkog generala, SAD su kontaktirale rusku vojsku. Rusi su „normalno reagovali i izvinili se za konkretno presretanje”, rekao je on, prenosi „Vzglяd”.
General je saopštio da je presretanje izvršio lovac Su-22 ili Su-30. Međutim, Su-22 koristi sirijska vojska, dok Su-30 zaista ulazi u sastav ruske avio-grupe u Siriji. Ne navodi se kada i gde se dogodio ovaj incident.
Pogledaj vesti o: NATO,   Incident

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.