Pentagon: SAD nisu spremne da predstave dokaze hemijskom napadu zbog poverljivosti podataka

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2018, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: SAD nisu spremne da predstave dokaze hemijskom napadu zbog poverljivosti podataka

Sjedinjene Američke Države nisu spremne da predstave svetskoj zajednici dokaze o tome da je Sirija koristila hemijsko oružje u Dumi zbog poverljivosti ovih podataka, izjavila je portparol Pentagona Dejna Vajt.

„Mi, međutim, nemamo sumnje. Jednostavno je mnogo toga povezano s obaveštajnom službom. Rado ću pokazati dokaze ukoliko to mogu da učinim. Ali, mi smo vrlo uvereni u svoju odluku“, rekla je ona odgovarajući na pitanje zbog čega ne predstave dokaze celom svetu. 


Ranije je Zapad optužio Damask za navodni hemijski napad na sirijski grad Dumu u Istočnoj Guti. Moskva je negirala informacije o bombi s hlorom, koju je navodno bacila sirijska vojska.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.