Patrijarh i mitropolit nepovređeni u napadu Izraela na Siriju

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2019, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh i mitropolit nepovređeni u napadu Izraela na Siriju

U kratkom razgovoru sa ambasadorom Srbije u Siriji potvrđeno je IN4S-u da nema žrtava među našim građanima. Patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije kao i ostali članovi delegacije SPC su nepovređeni. "Svi su dobro", kratko je za IN4S rekao ambasador Milan Vijatović iz Damaska.

Patrijarh Irinej, mitropolit Amfilohije i ostali članovi delegacije SPC, koji se nalaze u Siriji, u poseti antiohijskom patrijarhu Jovanu X, nepovređeni su u napadu izraelske vojske na Siriju, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se dogodio tokom noći.

To je za portal potvrdio ambasador Srbije u Siriji, Milan Vijatović.

- Patrijarh Irinej, mitropolit Amfilohije kao i ostali članovi delegacije SPC su nepovređeni, svi su dobro - kratko je za IN4S rekao ambasador Milan Vijatović iz Damaska.

Naime, Izrael je napao sirijsku vojsku na jugu u cilju odmazde zbog dva projektila koja su pala na njihovu teritoriju a za koje Izraelci tvrde da su ispaljeni iz Sirije.

U ovom raketiranju Sirije, kako javljaju mediji poginula su tri sirijska vojnika.

Delegacija SPC koju predvodi Njegova svetost patrijah srpski Irinej, i koju čine još i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, Episkop šumadijski Jovan, arhimandrit Damaskin (Grabež), protojerej-stavrofor Božo Bakajlić, protođakon Damjan Božić, đakon Vladimir Rumenić i ipođakon Dejan Nakić, u poseti su Siriji od juče.

Ovo je zvanična poseta SPC, patrijarhu antiohijskom i svega Istoka Jovanu X i antiohijskoj Patrijaršiji.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Irinej nepovređen u Siriji

Izvor: RTS, 02.Jun.2019

Ambasador Srbije u Siriji Milan Vijatović potvrdio je da posle noćašnjeg napada nema žrtava među srpskim državljanima u Siriji i da su nepovređeni patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije kao i ostali članovi delegacije Srpske pravoslavne crkve (SPC) koji borave u ovoj zemlji, prenosi...

Nastavak na RTS...

NAPAD U SIRIJI: Patrijarh i delegacija SPC nepovređeni

Izvor: Večernje novosti, 02.Jun.2019

Delegacija SPC koju predvodi patrijarh Irinej boravi u glavnom gradu Sirije, Damasku, gde se noćas dogodio napad, ali su oni nepovređeni Delegacija SPC koju predvodi patrijarh Irinej boravi u glavnom gradu Sirije, Damasku, gde se noćas dogodio napad, ali su oni nepovređeni, potvrdio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.