PATRIJARH I DELEGACIJA SPC NISU POVREĐENI U IZRAELSKOM NAPADU

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PATRIJARH I DELEGACIJA SPC NISU POVREĐENI U IZRAELSKOM NAPADU

Patrijarh Irinej, mitropolit Amfilohije i ostali članovi delegacije SPC, koji se nalaze u Siriji, u poseti antiohijskom patrijarhu Jovanu X, nepovređeni su u raketiranju Siriji, koje se dogodilo tokom noći.

To je iz Ambasade Srbije u Siriji potvrdio Milan Vijatović.

- Patrijarh Irinej, mitropolit Amfilohije kao i ostali članovi delegacije SPC >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su nepovređeni, svi su dobro - kratko je rekao Milan Vijatović iz ambasade u Damasku.

Patrijarh srpski Irinej stigao je juče 1. juna 2019. godine u zvaničnu posetu patrijarhu antiohijskom Jovanu.

On će tokom boravka u Siriji posetiti istorijske četvrti glavnog grada Damaska, kao i Manastir Sidnaju severno od prestonice, a obići će i nekoliko sela u "dolini hrišćana" u blizini Homsa, kao i Manastir Svetog Belmana na sirijskoj obali.

Patriarch Irinej will visit a number of holy places the monastery of Sidnaya, north of Damascus, several villages in the 'Valley of Christians' near Homs, and the monastery of St. Belmana in the province of Tartous on the Syrian coast. 🇷🇸☦️🇸🇾 pic.twitter.com/MMCRuNGsPn

— Who are the Enemies of Serbs? (@EnemiesOFSerbs) June 1, 2019

Njegovu pratnju patrijarha čine mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop šumadijski Jovan, arhimandrit Damaskin, protojerej-stavrofor Božo Bakajlić, protođakon Damjan Božić, đakon Vladimir Rumenić i ipođakon Dejan Nakić.

To je uzvratna poseta patrijarhu Jovanu, koji je patrijarha srpskog Irineja i Srpsku pravoslavnu crkvu posetio prošle godine.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.