NAPAD U SIRIJI: Patrijarh i delegacija SPC nepovređeni

Tanjug

02. 06. 2019. u 12:32

Delegacija SPC koju predvodi patrijarh Irinej boravi u glavnom gradu Sirije, Damasku, gde se noćas dogodio napad, ali su oni nepovređeni

НАПАД У СИРИЈИ: Патријарх и делегација СПЦ неповређени

Patrijarh Irinej u Siriji - Foto: SPC

Delegacija SPC koju predvodi patrijarh Irinej boravi u glavnom gradu Sirije, Damasku, gde se noćas dogodio napad, ali su oni nepovređeni, potvrdio je za IN4S ambasador Srbije Milan Vijatović.

Kako navodi portal, u kratkom razgovoru sa ambasadorom Srbije u Siriji potvrđeno im je da nema žrtava među našim građanima.

"Patrijarh Irinej, mitropolit Amfilohije kao i ostali članovi delegacije SPC su nepovređeni, svi su dobro", rekao je za IN4S Vijatović.

Pročitajte još: Patrijarh Irinej stigao u Siriju: Obići će i „dolinu hrišćana“ kod Homsa (VIDEO)

Patrijarh Irinej, mitropolit Amfilohije i ostali članovi delegacije SPC nalaze se u Siriji u poseti antiohijskom patrijarhu Jovanu X.

Delegacija SPC koju čine i episkop šumadijski Jovan, arhimandrit Damaskin (Grabež), protojerej-stavrofor Božo Bakajlić, protođakon Damjan Božić, đakon Vladimir Rumenić i ipođakon Dejan Nakić, u poseti su Siriji od juče.

Ovo je zvanična poseta SPC, patrijarhu antiohijskom i svega Istoka Jovanu X i antiohijskoj Patrijaršiji.

Napad izraelske vojske na jugu Sirije dogodio se tokom noći, a usledio je u znak odmazde zbog dva projektila koja su pala na njihovu teritoriju, a za koje Izraelci tvrde da su ispaljeni iz Sirije, navodi portal.

Kako su preneli mediji, u napadu su poginula tri sirijska vojnika.

Foto: SPC

Foto: SPC

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)