Oko 200 sirijskih porodica evakuisano iz kampa Rukban

Izvor: Vostok.rs, 08.Apr.2019, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 200 sirijskih porodica evakuisano iz kampa Rukban

Oko 200 sirijskih porodica, koje su bile smeštene u kampu Rukban u Siriji, evakuisano je na područja pod kontrolom sirijske vojske.
Lokalni izvori navode da su sirijske snage počele s evakuacijom kampa. U kampu smeštenom nedaleko od granice s Jordanom, u nehumanim uslovima živi oko 60.000 civila. Civili koji su bili prisiljeni da napuste svoje domove zbog rata, smestili su se u kampu na pustinjskom području, u kojem vlada nestašica lekova, a i vreme je jako hladno. Sirijske porodice su smeštene u privremena skloništa u Homsu. Zvaničnici Ujedinjenih naroda pozivaju na poboljšanje uslova u kampu, dopuštanje prolaska humanitarne pomoći i svaki oblik dobrovoljne evakuacije na siguran način. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.