Netanijahu o napadu na Siriju: Možda je to bila belgijska avijacija?

Izvor: Vostok.rs, 14.Feb.2020, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu o napadu na Siriju: Možda je to bila belgijska avijacija?

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je za izraelsku "Haifu" da ništa ne zna o noćašnjem napadu na Siriju. "Možda je to bila belgijska avijacija?", rekao je Netanijahu. Sinoć su sirijski državni mediji objavili da su snage protivvazdušne odbrane odbile raketni napad na Damask. Navodi se da su izveštaji potvrdili da je napad izveden sa teritorije Golanske visoravni koju je okupirao Izrael. Istovremeno, sirijska strana nije precizirala ko je izvveo napad, ali po pravilu napade izvode izraelske vazduhoplovne snage, prenose RIA Novosti. Izraelska vojska nije komentarisala ove izveštaje. Izraelski avioni izvršili su prethodni napad u noći 6. februara, ciljajući Damask i druge gradove. Istovremeno, osam sirijskih vojnika je bilo povređeno. Pored toga, prema saopštenju Ministarstva odbrane Rusije, avion "Erbas" A320 sa 172 putnika, sletajući u Damask, skoro se našao pod uzvratnom vatrom sirijske protivvazdušne odbrane. Tragedija je sprečena preusmeravanjem civilnog aviona u rusku vazduhoplovnu bazu Hmeimim.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

KO, JA?! Netanijahu: Ništa ne znam o napadu na Siriju, možda je to bila Belgija?

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2020

Prethodno su sirijski mediji saopštili da su protivvazduhoplovne snage uspele da unište nekoliko letećih objekata koji su vršili vazdušni napad na Damask...Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je da ništa ne zna o napadu na Siriju koji se dogodio sinoć, preneli su izraelski mediji...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.