Izvor: RuskaRec.ru, 02.Jul.2017, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marija Zaharova napisala pesmu o ruskim vojnicima u Siriji

Moskovski međunarodni filmski festival održan u glavnom gradu Rusije od 22. do 30. juna počeo je i završio se pesmama čija je autorka Marija Zaharova. Na ceremoniji otvaranja festivala pevačica Nargiz (učesnica popularnog takmičenja „Glas”) otpevala je pesmu "Vernite pamяtь" („Vratite uspomenu”). Marija Zaharova kaže kako se u početku stidela da obnaroduje svoje stvaralaštvo, ali je reditelj Nikita Mihalkov saznao za >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << njen talenat i nagovorio je da predstavi svoja dela široj publici.
„Ovo je pesma o sadašnjim herojima, o onima koji nam omogućavaju da sedimo u ovoj sali i uživamo u ovom životu. Posvećena je našim momcima koji sada ratuju u Siriji”, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
Dok je pevana pesma „Vratite uspomenu” gledaoci u sali su poustajali, a mnogima, pa i samoj autorki teksta i muzike Mariji Zaharovoj, u očima su se videle suze.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.