Lavrov: Ne sme se dozvoliti da u sirijskim pregovorima učestvuju ekstremisti

Izvor: Vostok.rs, 01.Mar.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ne sme se dozvoliti da u sirijskim pregovorima učestvuju ekstremisti

Ne sme se dozvoliti da se u pregovaračkom procesu o Siriji učestvuju ekstremisti, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na pres-konferenciji na kraju pregovora sa šefom diplomatije Nigera Ibrahimom Jakubom.

Lavrov je podsetio da se u Rezoluciji SB UN 2254 kao važna tačka nalazi „zahtev o beskompromisnoj borbi protiv terorista i razdvajanje umerene opozicije od onih koji su stali na put terorizmu i ekstremizmu“.



„Jer sve ostalo će biti veoma teško ako ne shvatimo ko je legitimni učesnik političkog procesa. Nemoguće je dozvoliti da u taj politički proces uđu ekstremistički krugovi iz organizacija koje je zabranio Savet bezbednosti“, izjavio je šef ruske diplomatije, odgovarajući na pitanje novinara.

On je izrazio nadu da ženevski format neće biti prekinut i da će, kao i format Astane, nastaviti da igra važnu ulogu u napretku na rešavanju sirijskog pitanja.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.