Koalicija SAD bombardovala sirijski grad Hadžin

Izvor: Vostok.rs, 29.Nov.2018, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija SAD bombardovala sirijski grad Hadžin

U vazdušnom napadu koalicije SAD na zgradu u Hadžinu u sirijskoj provinciji Dejr el Zor poginulo je šest osoba, javila je sirijska državna televizija.
Još nekoliko ljudi je ranjeno. Televizija „Ihbarija“ saopštila je da su teroristi koristili zgradu kao zatvor i tamo držali civile.   Koalicija redovno izvodi vazdušne napade na grada Hadžin i okolnim selima u provinciji Dejr el Zor pod izgovorom pomoći trupama Sirijskih demokratskih snaga u borbi protiv terorističke grupe DAEŠ. Sirijski mediji su više puta javljali o civilnim žrtvama i upotrebi belog fosfora u vazdušnim napadima koalicije. Sirijske vlasti pozvale su UN da preduzmu mere protiv počinilaca i obustave nezakonit boravak koalicije SAD na teritoriji Sirije. Predstavnica Pentagona je saopštila da koalicija SAD ne želi da otkriva koju municiju koristi u napadima, ali da je ta municija u skladu s međunarodnim normama. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.