Islamska država, pogubljenja umesto amnestije

Izvor: RTS, 03.Nov.2014, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država, pogubljenja umesto amnestije

Džihadisti Islamske države obezglavili su osmoricu sirijskih pobunjenika u pograničnom sirijsko-iračkom gradu Anu Kamal.

Tela muškaraca su posle pogubljenja ostavljena na improvizovanim raspećima u gradu u istočnoj provinciji Deir Ezor, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, prenosi Tanjug.

"Muškarci u Albu Kamalu su se predali, jer su ekstremisti Islamske države ponudili amnestiju onima koji se predaju", objasnio je direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << monitoring grupe Rami Abdel Rahman u izjavi za agenciju AFP.

Dodao je da su ubijeni bili pripadnici iste grupe koja se borila protiv vojnika sirijskog režima, ali i protiv boraca Islamske države.

U gradu Deir Ezor, u istoimenoj pokrajini, džihadisti su navodno obezglavili još trojicu i ostavili njihova tela da vise na raspeću – dvojica su ubijena zbog kolaboracije sa sirijskim režimom, a trećeg su ubili pošto se borio protiv Islamske države, dodaje Opservatorija.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.