Odsječene glave zarobljenim sirijskim pobunjenicima

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Nov.2014, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odsječene glave zarobljenim sirijskim pobunjenicima

ABU KAMAL - Džihadisti Islamske države (IS) izvršili su egzekuciju nad osam sirijskih pobunjenika odsijecanjem glava u pograničnom sirijsko-iračkom gradu Anu Kamal, uprkos obećanjima o amnestiji zarobljenika, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

U saopštenju monitoring grupe sa velikim brojem aktivista širom Sirije navodi se da su tijela muškaraca poslije pogubljenja ostavljena na improvizovanim raspećima u gradu u istočnoj provinciji Deir Ezor, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prenela je agencija AFP.

 "Muškarci u Albu Kamalu su se predali, jer su ekstremisti Islamske države ponudili amnestiju onima koji se predaju", objasnio je direktor monitoring grupe Rami Abdel Rahman u izjavi za agenciju AFP i dodao da su ubijeni bili pripadnici iste grupe koja se borila protiv vojnika sirijskog režima, ali i protiv boraca IS.

U gradu Deir Ezor u istoimenoj pokrajini, džihadisti su navodno obezglavili još trojicu i ostavili njihova tijela da vise na raspeću - dvojicu su ubijena zbog kolaboracije sa sirijskim režimom, a trećeg su ubili pošto se borio protiv IS, dodaje Opservatorija.

Džihadisti IS su proglasili tzv. islamski kalifat na teritoriji pod svojom kontrolom u Siriji i Iraku, namećući svoju ekstremnu interpretaciju islama i egzekucije protivnika.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Islamisti mučili i zlostavljali kurdsku decu

Izvor: Press, 04.Nov.2014, 11:32

Organizacija Hjuman rajts voč saopštila je danas da su ekstremisti Islamske države mučili i zlostavljali kurdsku decu koju su zarobili u maju u severnom sirijskom gradu Kobaneu. . Hjuman rajts voč došao je do tih saznanja...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.