Odsečene glave pobunjenicima

Izvor: B92, 03.Nov.2014, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odsečene glave pobunjenicima

Džihadisti Islamske države izvršili su egzekuciju nad osam sirijskih pobunjenika odsecanjem glava u pograničnom sirijsko-iračkom gradu Anu Kamal.

To se dogodilo uprkos obećanjima o amnestiji zarobljenika, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

U saopštenju monitoring grupe sa velikim brojem aktivista širom Sirije navodi se da su tela muškaraca posle pogubljenja, ostavljena na improvizovanim raspećima u gradu u istočnoj provinciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Deir Ezor, prenela je agencija AFP.

"Muškarci u Albu Kamalu su se predali, jer su ekstremisti Islamske države ponudili amnestiju onima koji se predaju", objasnio je direktor monitoring grupe Rami Abdel Rahman u izjavi za agenciju AFP i dodao da su ubijeni bili pripadnici iste grupe koja se borila protiv vojnika sirijskog režima, ali i protiv boraca IS.

U gradu Deir Ezor u istoimenoj pokrajini, džihadisti su navodno obezglavili još trojicu i ostavili njihova tela da vise na raspeću - dvojicu su ubijena zbog kolaboracije sa sirijskim režimom, a trećeg su ubili pošto se borio protiv ID, dodaje Opservatorija.

Džihadisti ID su proglasili tzv. islamski kalifat na teritoriji pod svojom kontrolom u Siriji i Iraku, namećući svoju ekstremnu interpretaciju islama i egzekucije protivnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamska država, pogubljenja umesto amnestije

Izvor: RTS, 03.Nov.2014

Džihadisti Islamske države obezglavili su osmoricu sirijskih pobunjenika u pograničnom sirijsko-iračkom gradu Anu Kamal...Tela muškaraca su posle pogubljenja ostavljena na improvizovanim raspećima u gradu u istočnoj provinciji Deir Ezor, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, prenosi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.