IZRAEL SASUO VATRU NA SIRIJU! Na Damask izvršen vazdušni napad usred noći (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Dec.2023, 08:10

IZRAEL SASUO VATRU NA SIRIJU! Na Damask izvršen vazdušni napad usred noći (FOTO)

Međunarodni aerodrom u Damasku je nedavno vraćen u funkciju, pa je sasvim moguće da je povod ovog napada bio ponovno onesposobljavanje samog aerodroma.

Izraelski borbeni avioni izveli su večeras vazdušne napade iznad Golanske visoravni na ciljane lokacije u južnoj Siriji, uzrokujući materijalnu štetu.

Lokalni novinski sajt Suvaida 24 izvestio je da je radarska lokacija koja pripada sirijskoj vojsci u Tal al-Sahnu, nedaleko od sirijsko-jordanske granice, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bila meta i uništena je u vazdušnim napadima.

U napadu nije bilo povređenih, javila je sirijska agencija SANA.

Sirijska protivvazdušna odbrana bila je aktivirana i u oblasti Damaska tokom udara, iako je za sada nejasno koje su lokacije u oblasti Damaska bile gađane.

Lokacija Tal al-San je više puta ranije bila meta izraelskih vazdušnih napada.

BREAKING:

⚡Israel is launching a massive attack on Damascus, Syria right now.

Israel's air force has launched a second wave of airstrikes.

— Megatron (@Megatron_ron) December 28, 2023

Vazdušni napadi su usledili samo nekoliko dana nakon što je Razi Musavi, viši oficir u iranskom Korpusu garde islamske revolucije (IRGC), ubijen u izraelskom vazdušnom napadu na oblast Damaska. 

Tensions Escalate as Israel Strikes near Syria’s Damascus

Israel said it will not allow arch-rival Iran to expand its presence in the country.

👉 https://t.co/162zHyjTCp#Iran | #IsraelPalestineWar pic.twitter.com/LvmdhfPsNx

— WE News English (@WENewsEnglish) December 29, 2023

Musavi je bio jedan od vođa iranskih snaga u Siriji i bio je na meti Izraela u prošlosti, navode iranski mediji.

Vazdušni napadi su takođe usledili samo dan nakon što je Međunarodni aerodrom u Damasku vraćen u funkciju nakon što je stavljen van upotrebe zbog  izraelskog vazdušnog udara krajem novembra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.