Hiljade izbeglica iz Alepa na sirijsko-turskoj granici, situacija mirna

Izvor: Večernje novosti, 05.Feb.2016, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade izbeglica iz Alepa na sirijsko-turskoj granici, situacija mirna

ANKARA - Hiljade Sirijaca koje beže iz Alepa od boraca pristalica predsednika Bašara el-Asada i ruskih vazdušnih napada stigle su danas do sirijsko-turske granice, saopštila je Ankara, javile su agencije.Granica nedaleko od Kilisa je zatvorena, a situacija je jutros mirna, navodi Frans pres.Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava saopštila je da "hiljade ljudi, među kojima porodice sa ženama i decom, čekaju da pređu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u Tursku".Prema podacima te organizacije, od početka ofanzive sirijske vojske u ponedeljak, uz rusku podršku iz vazduha, skoro 40.000 civila napustilo je svoje domove.Premijer Turske Ahmet Davutoglu je juče, obraćajući se konferenciji o Siriji u Londonu, upozorio da se 70.000 izbeglica iz kampova u okolini Alepa kreće ka sirijsko-turskoj granici.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tisuće Sirijaca bježi iz Alepa u Tursku

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Feb.2016

KILIS - Tisuće Sirijaca u bijegu od ofenzive režima predsjednika Bašara al-Asada i ruskog zrakoplovstva u Alepu nalazi se u petak blizu turske granice, ali je granica ostala zatvorena blizu Kilisa, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava...Stanje je mirno na turskom graničnom prijelazu...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.