Tisuće Sirijaca bježi iz Alepa u Tursku

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Feb.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tisuće Sirijaca bježi iz Alepa u Tursku

KILIS - Tisuće Sirijaca u bijegu od ofenzive režima predsjednika Bašara al-Asada i ruskog zrakoplovstva u Alepu nalazi se u petak blizu turske granice, ali je granica ostala zatvorena blizu Kilisa, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Stanje je mirno na turskom graničnom prijelazu Oncupinar, južno od turskog grada Kilisa, gdje ni ulaz ni izlaz s turskog teritorija nije dopušten tijekom jutra.

Nijedna skupina izbjeglica nije vidljiva s granice gdje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je nekoliko vozila turske policije napravilo dugi zaštićeni prolaz koji služi kao ničija zemlja između dvije države.

Izbjeglice su okupljene iznad te ničije zemlje, u poljima i skloništima, kazao je Rami Abdel Rahman, direktor opservatorija.

"Na tisuće je osoba, posebice obitelji sa ženama i djecom, koje čekaju prijelaz u Tursku", rekao je on.

Pokrenuta u ponedjeljak uz podršku Rusije, ofenziva sirijske vojske u pokrajini Alep nagnala je gotovo 40.000 civila na bijeg iz svojih domova, kaže opservatorij.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.