Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hejlijeva: SAD će odgovoriti na upotrebu hemijskog oružja u Siriji

Izvor: Vostok / RT

Sjedinjene Države će preduzeti mere kao odgovor na upotrebu hemijskog oružja u sirijskoj Dumi, saopštila je američki ambasador u UN-u Niki Hejlej na sastanku Saveta bezbednosti.

"Došli smo do trenutka kada svet treba da vidi da je pravda postignuta. Ovo će se smatrati u istoriji kao trenutak kada će Savet bezbednosti ispuniti svoje obaveze ili pokazati potpunu nesposobnost da zaštiti ljude u Siriji. U svakom slučaju, SAD će odgovoriti", rekla je Hejlijeva.



Ona je dodala da Rusija "potkopava kredibilitet UN-a svojim akcijama u Siriji", te je pozvala da se "ne zaboravi uloga Rusije u destruktivnoj politici (predsednika Sirije Bašara) Asad".


Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Ruski režim pokriven krvlju sirijske dece ne može se stiditi slika svojih žrtava - Hejlijeva

Izvor: Vostok.rs, 10.Apr.2018, 08:24

Izvor: Vostok / RT. . SAD će delovati protiv sirijske vlade sa ili bez UN-a, izjavila je američki izaslanik Niki Hejlej u Savetu bezbednosti, optuživši ruski "opstrukcionizam" zbog dozvoljavanja navodne upotrebe hemijskog oružja u Siriji i šire.. . "Mi smo izvan prikazivanja fotografija mrtvih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.