RT: SAD ne isključuju vojnu akciju protiv Sirije - Matis

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2018, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: SAD ne isključuju vojnu akciju protiv Sirije - Matis


Izvor:
Vostok / RT

Američki sekretar za odbranu Džejms Matis nije isključio mogućnost pokretanja vazdušnih napada protiv Sirije kao odgovor na navodni hemijski napad u gradu Dumi.

Govoreći o izveštajima, Matis je rekao da "ne bi ništa za sada isključivao" nakon što je pitan da li Sjedinjene Države razmišljaju o napadu na sirijske snage.



"Prvo što moramo da pogledamo je zašto se hemijsko oružje i dalje koristi. Rusija je bila okvirni garant uklanjanja kompletnog hemijskog oružja. Mi radimo sa našim saveznicima i partnerima, od NATO-a do Katara gde ćemo se baviti ovim pitanjem", dodao je on.



Navodni hemijski napad u subotu u gradu Dumi - Istočna Guta, usedio je nakon što su sirijske snage završile operaciju koja je oslobodila gotovo čitav region od islamističkih snaga. Navodni hemijski incident prijavljen je od strane "Belih šlemova", kontroverzne grupe koja je u više navrata optužena da ima veze sa teroristima, a navode nije mogao potvrditi ni Crveni polumesec na terenu.


Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SVE OPCIJE NA STOLU" Matis: Zašto se hemijsko oružje još koristi?

Izvor: Blic, 09.Apr.2018

Američki ministar odbrane Džejms Matis rekao je danas da ne odbacuje nijednu opciju nakon navodnog napada hemijskim oružjem u Siriji.

Nastavak na Blic...

Trump: Američki odgovor na napad u Siriji u roku dan ili dva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Apr.2018

State Department je saopćio da simptomi kod žrtava navodnog napada kemijskim oružjemu sirijskom gradu Doumi imaju sve oznake "agensa za gušenje" i "agensa nervnog tipa". U Washingtonu je rečeno kako se nije uspjelo utvrditi kakav je nervni agens korišten u napadu, dodajući kako sirijske snage...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Kakav napad u Siriji sprema Amerika?

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Apr.2018, 11:11

VAŠINGTON - Ako predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp odluči da upotrijebi silu u Siriji kao odgovor na "hemijski napad" u gradu Dumi, Vašington će morati da nanese moćniji napad nego prije godinu dana, smatra ekspert Centra za novu američku bezbjednost Nikolas Geras...Ekspert...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.