HOĆE LI IH NEKO ZAUSTAVITI: ISIL kidnapovao 90 hrišćana u Siriji

Izvor: Kurir, 24.Feb.2015, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOĆE LI IH NEKO ZAUSTAVITI: ISIL kidnapovao 90 hrišćana u Siriji

Teroristi su poharali dva asirska sela kod sirijskog grada Tel Hmara

DAMASK - Džihadisti Islamske države (ISIL) kidnapovali su danas najmanje 90 ljudi iz hrišćanskih sela na severoistoku Sirije, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Islamic State militants have kidnapped 90 Christians in Syria, a human rights watchdog says http://t.co/HkyNHmJHKG pic.twitter.com/iZNuGRcI0i

U saopštenju te organizacije sa sedištem u Londonu navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se da se otmica dogodila jutros pošto su teroristi ISIL od kurdskih snaga preuzeli kontrolu nad dva asirska sela koje naseljava hrišćanska manjina u blizini grada Tel Hmar, preneo je Rojters.

S druge strane, džihadisti su pretrpeli teške gubitke na severoistoku Sirije, u blizini iračke granice, gde su u nedelju sirijski Kurdi pokrenuli odlučnu ofanzivu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.