Gibraltar odlučio da oslobodi tanker Grejs 1

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gibraltar odlučio da oslobodi tanker "Grejs 1"

Britanske vlasti Gibraltara odlučile su da oslobode tanker "Grejs 1" pošto su dobile zvanična pismena uveravanja od iranske vlade da neće iskrcati teret u Siriji, izvestio je danas dnevnik "Gibraltar hronikal".

"Na osnovu toga, premijer Fabijan Pikardo odlučio je da ukine naredbu o zadržavanju i dozvoli brodu da plovi", objavio je list na Tviteru, preneo je Rojters.

Američko Ministarstvo pravosuđa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prethodno je zatražilo da se iranski tanker zadrži, pošto je Gibraltar odustao od postupka protiv posade teretnog broda "Grejs 1", zaplenjenog u julu kod obala Gibraltara pod sumnjom da prevozi naftu u Siriju.

Sirija se nalazi pod sankcijama EU od 2014. godine.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREDOMISLILI SE: Britanci vraćaju Irancima tanker

Izvor: Mondo, 15.Avg.2019

Britanske vlasti Gibraltara odlučile su da oslobode zaplenjeni tanker "Grejs 1", pošto su dobile zvanična pismena uveravanja od iranske vlade da neće iskrcati teret u Siriji...Foto: Tanjug/AP Photo/Marcos Moreno..Ovu vest o kompromisu, daleko od prvobitne oštre retorike Londona o "brodu neće biti...

Nastavak na Mondo...

Vlasnik iranskog tankera: Idemo ka mediteranskim lukama

Izvor: RTS, 15.Avg.2019

Nakon najave Gibraltara da će osloboditi iranski tanker "Grejs 1", vlasnik tog broda je rekao da će se on uputiti ka mediteranskim lukama, prenosi Rojters. . Prvi ministar Gibraltara Fabijan Pikardo je odlučio da oslobodi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.