Vlasnik iranskog tankera: Idemo ka mediteranskim lukama

Izvor: RTS, 15.Avg.2019, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnik iranskog tankera: Idemo ka mediteranskim lukama

Nakon najave Gibraltara da će osloboditi iranski tanker "Grejs 1", vlasnik tog broda je rekao da će se on uputiti ka mediteranskim lukama, prenosi Rojters.
Prvi ministar Gibraltara Fabijan Pikardo je odlučio da oslobodi tanker nakon što je od Teherana dobio pisana uveravanja da taj brod neće dostaviti naftu Siriji.

"Grejs 1" je zaplenjen u noći, 4. jula, što je dovelo do >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tenzija sa Teheranom, koji je optužio Britaniju za gusarenje.
Dve nedelje kasnije Iranska revolucionarna garda je zaplenila brod "Stena Impero".
Iako su i Britanija i Iran hteli da razmene plovila, očekivalo se da će britanski brod biti oslobođen tek nakon što iranski bude pušten.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.