Izvor: Vostok.rs, 29.Nov.2014, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekstremisti ID napadaju Siriju sa teritorije Turske

29.11.2014. -

Ekstremisti Islamske države zauzeli su rano jutros granični prelaz između sirijskog kurdskog grada Kobane i Turske, izjavio je agenciji MIA Rosija sevodnja zvanični predstavnik Snaga narodne samoodbrane sirijskog Kurdistana Polat Džan.

On je rekao da su ekstremisti sa turske teritorije upali na prelaz na miniranom kamionu i tamo vozilo digli u vazduh. Počela je borba između branilaca Kobanea >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << i ekstremista, koji su se ranije sakrili na turskoj strani. Džan je itakao da su nastavljene žestoke borbe.

Postoje saznanja da je turska adminitracija pokrajine Šanlijurfa priznala činjenicu da se na turskoj teritoriji nalaze ekstremisti ID i potvrdila napad na granični prelaz.

Izvor: Glas Rusije    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.