Džonson: Nažalost, napadi neće omogućiti da se Asad skine s vlasti

Izvor: Vostok.rs, 16.Apr.2018, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Nažalost, napadi neće omogućiti da se Asad skine s vlasti

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson smatra da je intervencija u Siriji bila opravdana, ali da se ne radi o pokušaju smene vlasti.

„Cilj ovih udara nije bio da prelome tok rata niti da dovedu do smene režima. Nažalost, oni neće omogućiti da se Asad skine s vlasti. Cilj im je da se pokaže da više nećemo da trpimo upotrebu hemijskog oružja“, rekao je Džonson na sastanku EU u Luksemburgu.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut



Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

EU bi mogla produžiti sankcije Rusiji zbog Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 16.Apr.2018

EU bi mogla da produži sankcije Rusiji na godinu dana, umesto na šest meseci kao što je bio običaj, rekao je ministar inostranih poslova Litvanije Linas Linkjavičijus nakon dolaska na sastanak Saveta EU u Luksemburgu.. . . „Već imamo sankcije vezane za Minski dogovor. Pošto nemamo progresa...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.