Džihadista sa Kosova izbačen iz stroja

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2015, 06:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadista sa Kosova izbačen iz stroja

Ozloglašeni doskorašnji vođa albanskih džihadista Lavdrim Muhadžeri (26) ne krije se u Makedoniji sa petoricom terorista, kako se nedavno tvrdilo, već se i dalje nalazi u delu Sirije koju su okupirali borci takozvane Islamske države. Pozivajući se na strane obaveštajne službe, mediji na albanskom pišu da je Muhadžeri paralizovan i da više ne može da se kreće.

Isti izvori navode da je došlo i do smene u vrhu hierarhije džihadista Albanaca koji se bore u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Siriji. Umesto paralizovanog Muhadžerija za vođu albanskih džihadista je izabran Almir Daci, bivši imam u selu Lešnica blizu Podgradeca u Albaniji, koji je odigrao glavnu ulogu u regrutaciji i slanju brojnih Albanaca da se bore na strani ID u Siriji.

Muhadžeri potiče iz Kačanika na Kosovu, a fotografije na kojima nožem odseca glavu sirijskom dečaku i iz ručnog bacača puca na jednog zarobljenika zgrozile su svetsku javnost. On je jedan od desetak najtraženijih terorista u Siriji. Mediji su nekoliko puta pisali da je bio ubijen, ali se on potom pojavljivao na slikama sa svojim "borcima". Međutim, nakon poslednje vesti da je teško ranjen prilikom vazdušnih napada pre nekoliko meseci, njegove fotografije više nisu objavljivane.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.