Kosovo, potera za Lavdrimom Mudžaherijem

Izvor: RTS, 04.Dec.2015, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo, potera za Lavdrimom Mudžaherijem

Kosovska policija u okolini Kačanika tražila najpoznatijeg balkanskog pripadnika Islamske države, Lavdrima Mudžaherija. Potera pokrenuta posle informacija da se Mudžaheri krije "negde" u Makedoniji ili na Kosovu.
Široka potera, koja je osim Kačanika obuhvatila i nekoliko okolnih sela, nije donela rezultate, piše prištinski Ekspres, dodajući da je policija pretresla i kuću u kojoj živi Mudžaherijev >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << otac.

Tokom protekle sedmice, makedonski i kosovski mediji, pozivajući se na bezbednosne izvore, pisali su da se Lavdrim Mudžaheri, sa grupom pristalica, nalazi u Makedoniji, ali takve informacije nikada nisu potvrđene.
Mudžaheri, koji je dugo smatran šefom balkanskih boraca u redovima Islamske države, postao je poznat posle serije snimaka užasavajućih egzekucija protivnika džihadista u Siriji.
Kurdski izvori su nekoliko puta javljali da je Mudžaheri ubijen, ali su se te informacije pokazale netačnim.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džihadista sa Kosova izbačen iz stroja

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2015, 06:12

Ozloglašeni doskorašnji vođa albanskih džihadista Lavdrim Muhadžeri (26) ne krije se u Makedoniji sa petoricom terorista, kako se nedavno tvrdilo, već se i dalje nalazi u delu Sirije koju su okupirali borci takozvane Islamske države. Pozivajući se na strane obaveštajne službe, mediji na albanskom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.